Ako fungujú Gmail Tabs?
späť

Ako fungujú Gmail Tabs?

Gmail doručuje e-maily do schránok podľa zložitých algoritmov, založených na informáciách o príjemcovi, o odosielateľovi a na obsahu e-mailu. E-maily zasielané cez spoločnosti, ktoré poskytujú mailové služby, ako je napríklad freshmailing.com, sú väčšinou zaraďované do schránky “reklamy”.

Bohužiaľ, freshmailing nemá žiadnu kontrolu nad tým, kam budú e-maily umiestnené a nie je žiadna možnosť premôcť tieto algoritmy. Premiesťovať e-maily medzi jednotlivými schránkami môže jedine príjemca.

V tomto článku sa naučíte niečo o používaní Gmail tabs a čo môžu vaši príjemcovia spraviť pre lepšie doručovanie vašich newslettrov

 

Výhody reklamných schránok

Schránka “reklama” obsahuje reklamné a marketingové ponuky. Keď Gmail predstavil svoje schránky, veľa marketérov sa obávalo, že sa tým zníži doručitelnosť mailov.

Naštastie opak je pravdou. Podľa štúdie od ReturnPath sa doručitelnosť mailov zvýšila a znížila sa miera spamu. Navyše to nemalo efekt na všetkých používateľov Gmailu, len na určitú časť, ktorí Gmail Tabs používajú.
 

Posielajte e-maily medzi hlavné správy

Jediná možnosť, ako doručovať reklamné e-maily medzi hlavné, je mať “čistý” mailing list a naučiť ľudí, aby vykonali zmeny vo svojom Gmail účte a naučili Gmail vaše správy zaraďovať medzi hlavné.

 

Existujú 2 možnosti ako na to:

  • Pridajte si e-mailovú adresu medzi google kontakty (E-maily doručené od známych z google kontaktov väčšinou končia medzi hlavnými správami.)

  • Presuňte e-mail medzi hlavné správy (Subscriberi môžu Gmail naučiť zaraďovať správy podľa seba. Stačí presunúť 1 správu z reklám do hlavných správ. Gmail sa Vás opýta či túto zmenu chcete aplikovať na všetky správy od daného odosielateľa a keď to potvrdíte budú Vám správy chodiť medzi hlavné.)